Що читають рівненські військові

Сплеск читацької активності відбувся за час «збройної агресії» на Сході України

За підсумками читацької активності цього року кожен третій пацієнт Рівненського військового госпіталю є власником читацького квитка. Це і контрактники, і строковики, і мобілізовані. Згідно зі статистикою строковики здебільшого цікавляться фантастикою, науковою літературою. В свою  чергу контрактники та мобілізовані - більш серйозною літературою на кшталт історії та сучасності України. 

Книжковий фонд бібліотеки складає близько п’ять тисяч примірників.

У зв’язку зі збройною агресією Росії на Донбасі хворі активніше читають сучасну вітчизняну літературу щоразу запитуючи таких авторів, як Любко Дереш, Андрій Кокотюха, Марія Матіос та інші. Минулого року бібліотека поповнилася сотнею примірників книги письменників Рівненщини «Революція гідності. Війна», а вже цього року свою книгу «Небесна сотня, Герої не вмирають!» тут презентувала відома київська письменниця Тетяна Данилова.

За словами заступник начальника госпіталю по роботі з особовим складом – начальник групи підполковника Івана Підопригори, кількість військових які цікавляться книгою за останні два роки зросла у декілька разів. Бібліотечного фонду, який перевищує п’ять тисяч примірників вистачає. Проте саме нові книги українських літераторів на полицях не застоюються ніколи.

Офіцер прес-служби Міністерства оборони України в Рівненській області підполковник Віктор Шубец

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook