Що їли та пили в українських шинках у 18 столітті

У меню не тільки галушки та горілка

У 18 столітті в українських шинках можна було смачно поїсти за будь-які гроші.  Адже можна було замовити страви як з «бюджетного», так і «елітного» меню.

Для тих, хто не мав багато грошей, пропонували каші (ячмінна, пшоняна або гречана), декілька видів перших страв (капусняк та борщ), а також чимало смачних овочів й інших страв. У меню також були галушки, горох, квасоля, соління.

Якщо ж гості шинку мали більше грошей, вони могли замовити м'ясо та інші смачні страви. Втім, зазвичай у шинках не так їли, як пили. «Карта бару» не обмежувалася звичайною горілкою. У шинках пропонували наливки, медовуху, вина, квас, пиво та варенуху (змішана з медом та прянощами горілка, яку витримували у печі).  

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook