Що смажити першим – моркву чи цибулю: несподівана відповідь здивує навіть досвідчених господинь

Виявляється, є суттєва різниця у приготування засмажки

Уявити багато різних страв без засмажки – неможливо. Без тушкованих овочів не вдадуться ні суп, ні голубці, ні рибка. Саме смажена морква з цибулею додають стравам неповторного смаку та аромату.

Проте досить часто засмажка із моркви та цибулі виходить не такою апетитною як хотілося б, і цибуля перетворюється на кашу. Виявляється, що потрібно знати правильну послідовність обсмажування цих двох інгредієнтів, тоді засмажка вийде просто неперевершеною, повідомляє Главред.

Що смажити першим – моркву чи цибулю?

Виявляється, що багато господинь допускали поширену помилку під час приготування засмажки. На перший погляд, може здатися, що морква твердіша і її доцільніше було б смажити першою. Проте досвідчені кухарі наполягають на тому, що у такий спосіб засмажка не вийде смачною та ароматною.

Уся річ у тім, що якщо першою смажити моркву, а потім до неї додати цибулю, то золотої скоринки у цибулі просто не варто й чекати. Навпаки, вона буде тьмяною і зовсім неапетитною.

 

До того ж під час обсмажування морква виділяє вологу, через що цибуля не зможе додати страві карамельної нотки.

Тому, відповідь на питання, що смажити першим – цибулю чи моркву, досить очевидна. Спершу завжди потрібно смажити цибулю. І коли вона набуде золотистого кольору, до неї можна додавати натерту моркву. У такий спосіб готова засмажка вийде дуже смачною та ароматною.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook