Що приготувати на Новий рік 2023 всього за 1000 гривень
Меню з 4 страв
За кілька днів – Новий рік. 2022-й виявився для українців надскладним роком, тож частина людей взагалі відмовиться від святкувань, а частина відчуває суттєву нестачу грошей.
Пропонуємо вам приготувати кілька страв, на які вистачить 1000 грн і ви зможете посмакувати смачненьким. Страви будуть святкові і ситні.
Профітролі з крабовими паличками
Інгредієнти:
Для тіста:
- Вода - 100 мл.
- Борошно - 25 г.
- Масло вершкове - 50 г.
- Яйця - 2 шт.
- Щіпка солі.
Для начинки:
- Сир - 150 г.
- Крабові палички - 150 г.
- Варені яйця - 2 шт.
- Часник - 1 зубчик.
- Майонез - 2 ст.л.
У каструлю з товстим дном влити воду, посолити і додати вершкове масло. На середньому вогні довести воду до кипіння, масло повинно повністю розчинитися. Зменшити вогонь до мінімального і всипати все борошно в киплячу рідину. Перемішати ложкою до однорідності, поки маса не почне відставати від стінок каструлі. Після цього варити тісто ще хвилину і вимкнути вогонь.
Зняти тісто з вогню і злегка остудити. Потім по черзі вмішати в тепле тісто два яйця. На деко з пергаментом викласти маленькі профітролі за допомогою кулінарного мішка або ложки. Після випічки вони піднімуться у 2-3 рази, тому залишайте між заготовками вільне місце. Випікайте профітролі 5-6 хвилин при 220°, потім ще 20 хвилин при 160°.
Начинку зробити дуже просто. Поки печуться профітролі, натріть на терці відварені яйця, подрібніть крабові палички. Додайте подрібнений часник і заправте все майонезом чи сметаною.
Охолоджені профітролі надріжте навпіл, вкладіть начинку і прикрийте «шапочкою». Все також можна прикрасити зеленню.
Шуба з червоною рибою
Інгредієнти:
- Сьомга слабосолона - 200 г.
- Яйце - 4 шт.
- Картопля - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Буряк велика - 1 шт.
- Майонез - 100 г.
- Зелень.
Ця версія салату готується практично так само, як і традиційна. Треба відварити до готовності буряк, моркву, яйця і картоплю. Всі інгредієнти охолодити і очистити. Овочі натерти на крупній терці, яєчні білки відокремити від жовтків. Їх треба окремо натерти на дрібній терці. Сьомгу подрібніть на кубики.
Салат збирайте у такій почерговості шарами: риба, яєчний білок, майонез, картопля, морква, майонез, буряк, майонез і жовтки. Можна прикрасити зеленню.
Курка запечена з ананасами
Інгредієнти:
- Ціла курка - 1 шт. (приблизно 1,5 кг).
- Ананас в сиропі - 300 г.
- Лимон - 1 шт.
- Часник - 4 зубчики.
- Соняшникова олія - 3 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Рис - 300 г.
- Імбир мелений - 1 ч. л.
- Кориця мелена - щіпка.
- Сіль, мелений перець, спеції на смак.
Приготуйте спочатку прянощі. Пропустіть часник через прес, додайте до нього імбир, корицю, сік лимона, соняшникову олію і соєвий соус. Курку треба спочатку натерти сіллю, а потім соусом. Після цього лишіть її маринуватися на 1 годину.
Потім тушку нафаршируйте ананасами. Зробіть багато проколів зубочисткою по грудинці і запікайте 90 хвилин при 200°.
Салат з шинкою, помідорами та яйцями
- Шинка - 250 г.
- Помідори черрі - 150 г.
- Яйця - 2 шт.
- Твердий сир - 100 г.
- Цибуля - 40 г.
- Майонез - 40 г.
- Зелень - 20 г.
- Сіль, перець на смак.
Шинку нарізати тонкою соломкою, відварені яйця — великим кубиком. Помідори черрі нарізати половинками або четвертинками. Сир натерти на крупній тертці. Цибулю – півкільцями. З’єднайте все разом і заправте майонезом. Сіль і перець додайте на смак.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ