Щасливий рецепт 2019: подвиг рівнянок - КРОКЕМБУШ
Смачний рецепт для участі у конкурсі
Радіо Трек проводить конкурс новорічно-різдвяних рецептів. За свої рецепти та фото їх приготування можна виграти гроші. Два призи по 1 000 гривень, а також 10 заохочувальних подарунків.
Деталі ТУТ, а зараз пропонуємо вашій увазі рецепт від слухачки Радіо Трек, рівнянки Наталії. До вашої уваги – традиційний французький торт, який готують на Різдво, весілля та інші свята. Це крокембуш!
Подаємо лист, який надійшов від рівнянок Наталії Гончарової та її доньки Аліни - без змін:
Крок перший. Випікаємо профітролі.
Якщо ви ніколи цього не робили, не бійтесь! Це не так складно насправді. Для впевненості – перегляньте кілька відео в інтернеті. І вперед!
Ставте на вогонь у зручну каструльку: 125 мл води + 125 мл молока + 100 г масла + десертну ложку цукру + дрібку солі. Нагрівайте до кипіння.
Всипте 150 г борошна (просіяного) і перемішуйте на малому вогні, поки не утвориться гарна однорідна грудка.
Охолодіть до 50-60 градусів.
Переколотіть 4 яйця. Малими порціями вливайте у заварене тісто, щоразу дуже швидко інтенсивно перемішуючи до однорідності. На виході маємо приємне лискуче тісто консистенції густої сметани.
Викладіть на дечку на відстані невеликими кульками (кондитерською торбинкою, шприцом, чи ложкою) діаметром не більше 3 см.
Випікайте хвилин 10 при 200 градусах, тоді зменшить температуру до 170 і випікайте до рівномірного тону кольору темного дерева. Не ставте одночасно 2 дечки, випікайте по одній! Як на мене, це найскладніший етап. Якщо профітролі вийшли, далі – все просто.
Крок другий. Готуємо крем патісьєр.
Або будь-який заварний крем, який ви любите.
Ставте на вогонь 500 мл молока + 2 пачечки ванільного цукру + 1,5 столові ложки коньяку.
Збийте 3 яйця, 250 г цукру, 100 мл молока, 3 ст ложки кукурудзяного крохмалу. Вливайте у майже кипляче молоко, інтенсивно перемішуючи. На малому вогні доведіть, помішуючи, до запустіння.
Охолодіть готовий крем, періодично помішуючи.
Крок третій. Створюємо шикарний торт.
Профітролі викладаються у формі ялинки, між собою склеюються карамеллю чи шоколадом. Є різні способи викладання, виберіть, який вам зручніший.
Охайно начиніть усі профітролі кремом.
Зваріть карамель з цукру (це просто, якщо ви подивитеся відео в інтернеті).
Викладіть ялинку, прикрасьте цукатами, цукерками, посипте пудрою і оздобте нитками карамелі.
Різати торт не треба. Традиційно він розбирається на тістечка.
Ваші гості будуть у приємному шоці!
Долучайтесь!
Почніть Новий рік радісно і смачно!
Із Радіо Трек!
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ