Секрети з минулого: як у СРСР тижнями зберігали м’ясо без холоду

Люди вдавались до різних хитрощів, щоб зберегти продукти

Сучасним людям інколи навіть складно уявити, як насправді жилося у часи СРСР. Побутові прилади, які ми звикли бачити в кожному будинку, тоді були справжньою розкішшю.

Розповідаємо, як в СРСР зберігали продукти без холодильника.

Коли в СРСР з’явились холодильники

У СРСР перші холодильники були створені в 1937 році на Харківському тракторному заводі, а масове їх виробництво запустили лише в 1960-і роки.

До цього господині користувались в основному кухонними льодовиками. Це були прості шафи з відділеннями для льоду, теплоізоляцією, піддоном і трубкою для зливу талої води.

Як в СРСР зберігали м'ясо без холодильників

У той час люди вдавались до різних хитрощів, щоб продовжити термін придатності продуктів. Зокрема, існувало кілька способів, які допомагали зберігати м'ясо кілька днів:

  • Сухий спосіб

М’ясо не мили, обсушували до тонкої скоринки над полум'ям газового пальника, загортали в суху тканину та підвішували у прохолодному приміщенні.

  • Вологий спосіб

М’ясо заливали кислим молоком, зверху ставили щось важке і прибирали у темне місце. Так м’ясо залишалося придатним до вживання кілька днів.

  • Засолювання

Також м’ясо розкладали у 3-літрові банки, засипали сіллю та ховали у темне місце.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook