Секрет розкритий: коли треба солити макарони
Від цього залежить не тільки смак, а й форма
Макарони – популярна страва багатьох людей у світі. Це бюджетний, але смачний гарнір, який чудово поєднується з м'ясом, з рибою, з овочами й з грибами.
Однак, виявляється, такі прості у приготування макарони мають свої секрети.
Щоб паста вийшла правильною, треба дотримуватися деяких правил. Зокрема, варто знати, коли правильно солити макарони.
Коли солити макарони?
Приготування будь-якого виду макаронних виробів, чи то трубочки, чи то черепашки, чи то локшина, не вимагає від нас великого кулінарного таланту. Однак, щоб цей простий і ситний гарнір вдався на славу, його необхідно правильно посолити. Зробити це слід в процесі варіння виробів із тіста, а не тоді, коли вони вже готові, і ми збираємося подати їх на стіл.
Деякі господині насипають сіль у холодну воду, ставлять її на вогонь, а вже потім додають в окріп макарони. Так робити сенсу немає. Сіль одразу не розчиниться, і ви не зможете зняти пробу, щоб перевірити воду на пересіл або недосіл.
Хтось є прихильником ідеї, що солити воду під час варіння макаронів не потрібно. Однак, за твердженням досвідчених кухарів, це груба помилка.
Якщо відварювати макаронні вироби без солі, вони вийдуть дуже прісними. Посипати їх цією приправою у відвареному вигляді сенсу немає. Сіль не розподілиться рівномірно і смак гарніру через це постраждає. Варіння без солі негативно позначиться і на консистенції страви.
Сіль, додана у воду під час відварювання макаронних виробів, допоможе їм краще проваритися, але при цьому зберегти форму і залишитися пружними.
А ось, щоб макарошки не злипалися в процесі варіння в грудку, у воду, окрім солі, варто додати ще й кілька чайних ложок рослинної олії. Віддайте перевагу оливковій, щоб у вас вийшла та сама італійська паста, яку ми всі так любимо.
Ще одне золоте правило посолу макаронів під час їх варіння: сіль додаємо не в холодну, а в киплячу воду, а тільки після цього насипаємо в каструлю вироби з тіста.
Макарони обов'язково потрібно добре перемішати після того, як ви відправите їх в киплячу воду. Це потрібно зробити, щоб вони не злиплися.
Яку кількість солі додати?
Професійні кухарі стверджують, що найкраще співвідношення: на 1 л води 8-10 г солі. Однак не лінуйтеся знімати пробу після того, як посолити воду.
Також у макарони можна додати кілька ложок олії і улюблені спеції.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ