Сам тримав відірвану ногу, аби не стекти кровʼю: історія порятунку 11-річного хлопчика з Харківщини (ФОТО)

Підліток втратив ногу внаслідок російського обстрілу

11-річний Сашко травмувався на Харківщині у селі Малий Бурлук під час чергового обстрілу російських військ. Внаслідок атаки хлопчик втратив ногу. На жаль, його сестра не вижила.

Сашко перебував на лікуванні у Києві понад 3 місяці, розповіли в «Охматдиті».

- За цей час у лікарні він встиг перенести декілька операцій, завести нових друзів, відсвяткувати своє 11-річчя, змінити зачіску та звикнути до нового життя – з ампутацією ніжки, – кажуть медики.

Сашко разом з двоюрідною сестрою Аліною йшли до продуктового магазину в рідному селі Малий Бурлук, що на Харківщині. Саме в той момент російські війська розпочали обстріл. Поряд з дітьми впав ворожий снаряд.

Сашко та Аліна отримали важкі травми. Лікарі розповіли, що хлопчик тримав свою відірвану ногу притиснутою до тіла, аби не стекти кровʼю.

Невдовзі до місця обстрілу прибули українські військові, які надали дітям першу допомогу, наклали турнікет на ногу та на авто помчали назустріч швидкій, аби не гаяти час. 

Хлопчик втратив ногу, а його сестра, на жаль, померла через 10 днів перебування в реанімації.

Сашко став прикладом незламності, оптимізму та мужності. Зараз він перебуває у Львові, де йому встановили протез, але мріє повернутися додому.

Джерело: life.pravda

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook