Салат «Лебединий пух»: гості у захваті, бо він ніжний і смачний

Святкова страва з куркою і сиром

Салат «Лебединий пух» – це чудове поєднання ситних і легких продуктів. В результаті салат виходить дуже ніжним і смачним.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 1 шт;
  • яйця – 3 шт;
  • картопля варена – 2 шт;
  • капуста пекінська – ½ качана;
  • сир твердий – 100 г;
  • майонез;
  • сіль, перець - на смак;
  • цибуля 1 шт.

Для маринаду:

  • вода – 250 мл;
  • оцет яблучний – 3-4 ст.л;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • цукор – 2 ст. л.

Нарізаємо цибулину півкільцями і перекладаємо її у невелику ємність. Туди ж додаємо цукор, сіль, оцет і холодну воду. Залишаємо маринуватися на 1-1,5 години.

Картоплю треба відварити в мундирі. Куряче філе треба відварити у підсоленій воді. Залиште курку охолоджуватися у бульйоні, тоді вона буде більш соковитою. Яйця зварити в круту.

Салат будемо викладати шарами.

На тарілку першим шаром викладаємо натерту картоплю на крупну тертку. Солимо і перчимо на смак. Картоплю змащуємо щедрим шаром майонезу.

Наступним шаром йде маринована цибуля, яку попередньо треба добре віджати від маринаду. Викладаємо її рівномірно по картоплі. Наступним шаром йде куряче філе, яке потрібно розібрати на волокна. Присолюємо, додаємо перець та змащуємо майонезом.

Потім викладаємо варені яйця, натерті на тертці. Знову сіль, перець та майонез.

Після яєць покладіть пекінську капусту. Використовуємо половину капустини і беремо найніжнішу частину качана. Ріжемо капусту тоненькою соломкою і змащуємо майонезом.

Верхнім шаром присипаємо салат натертим твердим сиром на дрібну тертку. Прикрашаємо сіточкою з майонезу і зеленню. Треба дати салату настоятися годинку і можна подавати до столу.

Смачного!

Джерело: odnaminyta

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook