Салат «Королівська шуба»: традиційна страва по-новому підкорить серця усіх гостей

Також вгодите і символу Нового року 2024 року – Дракону

Час готувати меню до новорічного застілля. Якщо вам набридли звичні салати, приготуйте шубу по-новому. Такий салат називають «Королівська шуба».

Блогерка vitala_foodblog радить замінити оселедець засоленим лососем. Такий салат в порівнянні зі звичайним має особливий смак та розкішний вигляд. Також смачніше буде, якщо запікати овочі, а не варити, так вони будуть смачніші, солодші, пише Телеграф.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Буряк – 1 шт
  • Цибуля – 0,5 шт
  • Червона слабосолена риба – 150 г
  • Майонез
  • Зелень

Овочі ретельно миємо. Загортаємо їх у фольгу та запікаємо до готовності.

Охолоджуємо, чистимо та натираємо на тертці. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо.

Накришену цибулю викладаємо в невелику мисочку. Заливаємо в рівних пропорціях водою та оцтом, додаємо цукор та сіль, все перемішуємо та відставляємо.

Рибу нарізаємо невеликими шматочками. Підготуємо тарілку для викладання салату та кондитерське кільце.

Ставимо кільце на тарілку та починаємо викладати салат. Першим шаром кладемо терту картоплю. Присолюємо її, змащуємо майонезом.

Наверх викладаємо нарізану рибу, теж додаємо невеликий шар майонезу. Наступною викладаємо цибулю, з якої злили маринад.

На цибулевому шарі розподіляємо моркву. Теж підсолюємо, покриваємо майонезом. Наверх «шуби» кладемо шар буряку, змащуємо його майонезом та прикрашаємо — зеленню, шматочками риби.

Ставимо салат на просочування в холодильник. Обережно знімаємо кільце перед подачею.

Смачного!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook