Салат «Капуста по-німецьки». Треба одразу готувати кілька порцій, бо швидко з’їдають все

Зберігати у холодильнику чи підвалі

Маринована капуста за німецьким рецептом виходить хрусткою, пікантною, підходить просто як салат і можна використовувати для борщу, тушкованої капусти для начинки в пиріжки.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг;
  • Цибуля – 2 шт;
  • солодкий перець – 1 шт;
  • гірчиця – 1 ст.

Для приготування маринаду візьміть:

  • Сіль – 1 ст.л;
  • Цукор – 50 г;
  • оцет столовий (9%) – 60 мл;
  • олія соняшникова – 100 мл;
  • перець.
  • Капусту тонко шаткуємо.

Цибулю ріжемо дрібним кубиком разом із солодким перцем. Перемішуємо овочі.

З’єднуємо всі продукти для маринаду, крім гірчиці та оцету, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин.

Знімаємо маринад із плити, додаємо гірчицю та оцет, перемішуємо.

Заливаємо маринад в овочі, перемішуємо, накриваємо кришкою та залишаємо у прохолодному місці на добу. Можна поставити у холодильник.

Розкладаємо капусту в банки, трохи трамбуємо та заливаємо маринадом, закриваємо кришками.

У холодильнику або у підвалі така капуста зберігатиметься 1 місяць.

Дуже смачна капуста, яку ви можете готувати цілий рік.

Гірчицю беріть на свій смак, хоч солодку, хоч гостру, перець чорний, також всипайте на свій смак.

Джерело: skarbnychka-retseptiv

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook