Салат із оселедцем, який «переплюне» традиційну Шубу (РЕЦЕПТ)

+1 рецепт на Новий рік, та й просто на свято

Багато років поспіль салат Шуба (на пару з Олів’є) є незмінним атрибутом Нового року. Але подавати цю класику у традиційному виконанні вже давно набридло, тож пора знайти собі новий рецепт до смаку

Оригінальний варіант оселедця під шубою запропонував телеведучий Руслан Сенічкін.

Інгредієнти:

  • буряк – 1 шт.
  • картопля – 3 шт.
  • морква – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • цукор – 30 г
  • оселедець – 100 г
  • бальзамічний оцет – 100 мл
  • майонез (бажано – домашній, але не принципово) – 70 г
  • спеції – до смаку

Приготування:

Беремо сотейник, ставимо на плиту і поміщаємо у нього бальзамічний оцет та цукор. Доводимо до кипіння й тримаємо на вогні, доки не загусне.

Овочі запікаємо у духовці, чистимо й натираємо на дрібній тертці. Дрібно нарізаємо цибулю і на кілька хвилин заливаємо її окропом, щоб прибрати гіркоту.

Оселедець розбираємо на філе, видаляємо всі кісточки і ріжемо на дрібні кубики.

Тоді починаємо збирати салат. Для цього невелику глибоку піалу застеляємо харчовою плівкою і починаємо викладати шари:

  • буряк,
  • морква,
  • картопля,
  • цибуля,
  • оселедець.

Усі шари змащуємо майонезом та бальзамічною сумішшю.

Готовий салатик ставимо у холодильник, щоб він трохи «підмерз», а після цього дістаємо страву з плівки й акуратно перекладаємо на гарненьку святкову тарілку. Зверху натираємо варені яйця.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook