Салат із кабачків на зиму «Пальчики оближеш»: так смачно, що всі просять рецепт

Стане чудовим гарніром до будь-якої страви

Салат на зиму з кабачків стане ідеальною закускою або гарніром до м'яса. Готується він швидко і без складних процесів, а також не потребує стерилізації.

Цей рецепт — справжня знахідка для всіх, кому потрібно кудись подіти велику кількість овочів. Салат із кабачків на зиму можна змінювати на свій смак і додавати інші інгредієнти.

Інгредієнти:

  • кабачки - 1 кг;
  • помідори - 800 г;
  • цибуля - 2 шт;
  • морква - 2 шт;
  • болгарський перець - 3 шт;
  • часник - 4 зубч;
  • цукор - 100 г;
  • сіль - 1 стол. л.;
  • оцет - 1 стол. л.;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • перець горошком - 5 шт;
  • духмяний перець - 2 шт;
  • соняшникова олія - 4 стол. л.

Заздалегідь простерилізуйте банки для салату або як мінімум промийте їх мильним розчином.

Кабачки помийте та наріжте кубиком. Якщо кісточки тверді, то бажано їх викинути.

Моркву натріть на крупній тертці, цибулю дрібно порубайте, перець і помідори поріжте соломкою. Часник пропустіть через прес.

У велику каструлю з товстим дном викладіть кабачки, перець, цибулю і моркву. Влийте кілька ложок води і поставте тушкуватися на невеликий вогонь на 20 хвилин під кришкою. Потім додайте до страви часник, помідори, сіль і перець, тушкуйте ще 15 хвилин.

Овочі потрібно періодично перемішувати, щоб вони не пригоріли.

Наприкінці приготування додайте олію, оцет, лавровий лист і перці горошком. Потримайте овочі на вогні ще 5 хвилин і вимкніть плиту. Розкладіть гарячий салат із кабачками по банках і закатайте. Залиште консервацію під теплою ковдрою до повного охолодження.

Смачного!

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook