Салат із кабачків на зиму «хіт 90-х». Ну, дуже смачно (ФОТО)

Кабачки на зиму

Салат виходить настільки оригінальним, що моя сім’я завжди просить зробити його на кожне свято і гості ніколи не залишають його поза увагою. У ньому досить цікаве поєднання: кабачки та консервовані ананаси.

Інгредієнти:

  • кабачки – 500 г;
  • солодкий перець – 250 г;
  • помідори – 1 кг;
  • морква – 150 г;
  • цибуля – 200 г;
  • ананаси консервовані – 250 г;
  • перець гострий, половина стручка або на смак;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • сіль – 1 ст.л.;
  • оцет 9 % – 2,5 ст.л.;
  • крохмаль – 1 ст.л.
  • ананасовий сік – 50 мл.

Помідори подрібнюємо в пюре будь-яким зручним для вас способом, доводимо до кипіння.

Цибулю, солодкий перець ріжемо кубиком, моркву натираємо на тертці для корейської моркви, гострий перчик подрібнюємо ножем. Кабачок ріжемо кубиком.

У помідорне пюре додаємо моркву, сіль та цукор, перемішуємо і варимо 10 хвилин після закипання.

Додаємо кабачки та варимо 10 хвилин.

Ананаси ріжемо шматочками.

Висипаємо цибулю та солодкий перець в овочі і варимо 10 хвилин.

Додаємо ананаси та гострий перчик, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.

Якщо ви віддаєте перевагу більш м’яким овочам, тоді варіть ще раз 15 хвилин.

Змішуємо сік ананасу з крохмалем і перемішуємо, виливаємо в овочі і перемішуємо, вливаємо оцет, доводимо до кипіння і пробуємо на смак, якщо потрібно додайте сіль і цукор.

Розкладаємо салат у стерилізовані баночки, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо і укутуємо до остигання.

Універсальна страва, яка буде салатом, гарніром, добавкою до тушкованої картоплі або оригінальним соусом до м’яса та риби.

Джерело: skarbnychka-retseptiv

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook