Салат із кабачків на зиму «хіт 90-х». Ну, дуже смачно (ФОТО)
Кабачки на зиму
Салат виходить настільки оригінальним, що моя сім’я завжди просить зробити його на кожне свято і гості ніколи не залишають його поза увагою. У ньому досить цікаве поєднання: кабачки та консервовані ананаси.
Інгредієнти:
- кабачки – 500 г;
- солодкий перець – 250 г;
- помідори – 1 кг;
- морква – 150 г;
- цибуля – 200 г;
- ананаси консервовані – 250 г;
- перець гострий, половина стручка або на смак;
- цукор – 2 ст.л.;
- сіль – 1 ст.л.;
- оцет 9 % – 2,5 ст.л.;
- крохмаль – 1 ст.л.
- ананасовий сік – 50 мл.
Помідори подрібнюємо в пюре будь-яким зручним для вас способом, доводимо до кипіння.
Цибулю, солодкий перець ріжемо кубиком, моркву натираємо на тертці для корейської моркви, гострий перчик подрібнюємо ножем. Кабачок ріжемо кубиком.
У помідорне пюре додаємо моркву, сіль та цукор, перемішуємо і варимо 10 хвилин після закипання.
Додаємо кабачки та варимо 10 хвилин.
Ананаси ріжемо шматочками.
Висипаємо цибулю та солодкий перець в овочі і варимо 10 хвилин.
Додаємо ананаси та гострий перчик, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
Якщо ви віддаєте перевагу більш м’яким овочам, тоді варіть ще раз 15 хвилин.
Змішуємо сік ананасу з крохмалем і перемішуємо, виливаємо в овочі і перемішуємо, вливаємо оцет, доводимо до кипіння і пробуємо на смак, якщо потрібно додайте сіль і цукор.
Розкладаємо салат у стерилізовані баночки, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо і укутуємо до остигання.
Універсальна страва, яка буде салатом, гарніром, добавкою до тушкованої картоплі або оригінальним соусом до м’яса та риби.
Джерело: skarbnychka-retseptiv
Радіо Трек: НОВИНИ