«Садить» серце: найшкідливіший спосіб приготування кави 

При цьому найкорисніша - це фільтр кава 

На думку вчених, найкраще для організму пити фільтр-каву. Йдеться про  одноразове проходження води через фільтр з меленою кавою всередині. Рідина просочується через порошок, вимиваючи при цьому всі шкідливі речовини. Кавову гущу після приготування викидають. В більшості кав'ярень подають саме фільтр-каву.

За такого способу приготування у каві зберігається максимальна користь кавових зерен, а ось шкідливий осад залишається на мінімальному рівні. Також такий напій містить багато антиоксидантів, які знижують ризик розвитку серцевих захворювань.

Натомість найшкідливіша кава -  нефільтрований напій. Йдеться про ту каву, яку п'ють разом з гущею, запарюючи в чашці.

Головна небезпека нефільтрованої кави в тому, що в ній міститься в 30 разів більше холестерину, ніж у фільтрованій. А це створює сильне навантаження на ваше серце. 

Якщо пити нефільтровану каву постійно, то напій буде «садити» серце, призводячи до невідворотних проблем.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook