Рятувальники контролюють підготовку до жнивної кампанії

По всій території України продовжується жнивна кампанія. Аби вберегти врожай від пожеж, рятувальники нагадують керівникам сільськогосподарських підприємств про здійснення заходів під час його збирання та зберігання.

Так, 7 липня рятувальники Волинської області здійснили рейдові перевірки стану дотримання вимог пожежної безпеки у місцях збирання та переробки врожаю. Фахівці цивільного захисту побували на зернотоках та складах господарств, перевірили укомплектування пожежних щитів, наявність первинних засобів пожежогасіння. Також вони перевірили технічні засоби, що задіяні у жнивній кампанії.

Подібні рейди проводяться у всіх областях держави. Напередодні дніпропетровські рятувальники розповіли керівникам сільськогосподарських підприємств про порядок користування вогнегасниками та ознайомили їх з вимогами до обслуговування зернозбиральної техніки. Наприкінці заходу аграріям було вручено листівки з правилами пожежної безпеки.

Основними причинами виникнення пожеж під час зернозбиральної кампанії є необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, порушення правил експлуатації машин та агрегатів. Тому рятувальники продовжують проводити інформаційно-профілактичні заходи щодо забезпечення належного стану пожежної безпеки та підготовки господарств та сільгосппідприємств на території країни.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує: категорично забороняється палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із стогами соломи й сіна. Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook