Розсипчасте домашнє печиво: як приготувати ласощі у формочках (РЕЦЕПТИ)

Виходить дуже легким, ніжним та крихким

Свіжоспечене печиво у формочках – смачний десерт, приготовлений у домашніх умовах нашвидкуруч.

Готується воно доволі просто, обов’язковою умовою є наявність спеціальних формочок: сердечок, зірочок, трикутничків, метеликів або інших. 

Такі ласощі можна змастити згущеним молоком, додати джем або посипати цукровою пудрою – загалом декорувати здобу за власним бажанням.

Фігурне пісочне печиво

  • Пшеничне борошно - 420 г
  • Вершкове масло - 150 г
  • Цукор - 150 г
  • Курячі яйця - 1 шт.
  • Сода харчова - 2 г

 

Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Розтерти його з цукром до повного розчинення останнього.

Борошно просіяти і змішати з дрібкою соди. У суміш всипати частинами борошно і замісити круте тісто. Довго тісто не вимішувати, інакше печиво буде твердим.

Тісто обернути поліетиленом і прибрати на годину в холодильник. Потім розкачати його в пласт товщиною близько сантиметра та формочками вирізати печиво.

Викласти його на змащене маслом деко. Випікаємо у розігрітій до 180°С духовці близько 25 хвилин. Орієнтуватися слід на власну духовку. Дістати печиво, коли воно зарум'яниться.

Пісочне печиво з джемом

  • Борошно - 300 г
  • Цукрова пудра - 100 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Жовток яєчний - 1 шт.
  • Ванілін - дрібка
  • Джем, густе варення або мармелад - 80 г

 

Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Просіяти в миску борошно, цукрову пудру та ванілін. Додати жовток і вершкове масло, порізане на шматочки.

Замісити м'яке тісто, яке не липнутиме до рук. Загорнути його в харчову плівку й покласти у холодильник на 30 хвилин.

Розігріти духовку до 180°С. Розкачати тісто на пергаменті в пласт товщиною 3 мм, вирізати формочками печиво. У половині заготовлення зробити отвір по центру (можна вирубкою для мастики або кришкою від пластикової пляшки).

Випікати у розігрітій духовці протягом 8 хвилин. Готовому печиву дати охолонути. Намастити на ціле печиво чайну ложку джему, зверху покласти таку ж фігурку з отвором. Сильно притискати не потрібно, адже печиво крихке. Скласти в бляшанку і дати відлежатися. Пісочне печиво набагато смачніше на наступний день.

Медове печиво з горіхами

  • Борошно - 400 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Цукор - 100 г
  • Мед - 2 ст. л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Горіхи волоські - 80 г

 

Розм'якшене масло з'єднати з цукром, змішати в однорідну масу. Додати мед та перемішати. Вбити яйця і добре перемішати. Суміш повинна вийти гладкою, однорідною, кремоподібною.

Поступово всипати борошно, змішане з розпушувачем. Замісити однорідне, м'яке, еластичне тісто. Сформувати з нього печиво за допомогою формочок. Один бік печива занурити у подрібнені волоські горіхи.

Застелити деко пергаментом. Викласти печиво горіхами вгору. Відправити деко у духовку попередньо нагріту до 180°С і випікати медове печиво 20 хвилин. Готову випічку перекласти на решітку й остудити.

Джерело: УНІАН

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook