Рогалики на смальці: апетитний десерт до чаю

Потіште своїх близьких

Рогалики на смальці. Пропонуємо спекти ошатні, у цукровій пудрі рогалики, які стануть вашими улюбленими.

Інгредієнти:

  • 500 г – сметани
  • 400 г – смальцю
  • 950 г – борошна
  • 4 – жовтки
  • 100 г – цукру
  • 0,5 ч. л. – солі
  • 100 г – цукрової пудри
  • 0,50 л – повидла
  • 1 скл. – горіхів

У великій мисці з'єднуємо сметану, цукор та жовтки. За допомогою вінчика доводимо суміш до однорідності. Замість 4 жовтків можна, звичайно, взяти 2 яйця, але з жовтками рогалики будуть ніжнішими.

До маси додаємо смалець – перетоплений свинячий жир, перемішуємо.

Далі – сіль та борошно. Спочатку розмішуємо ложкою, а потім замішуємо руками еластичне тісто.

Загортаємо тісто в харчову плівку або в пакет і відправляємо в холодильник на ніч.

Приготуємо начинку для рогаликів на смальці – з’єднаємо яблучне повидло з подрібненими горіхами.

Розділяємо охолоджене тісто на 4 частини. Кожну частину тоненько розкачуємо та розрізаємо від центру на сектори – орієнтовно 15-18.

На широку частину тіста викладаємо начинку та акуратно загортаємо рогалики з повидлом.

Сформовані рогалики на сметані та смальці викладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в заздалегідь розігріту до 200ºС духовку на 20-25 хвилин.

Готові рогалики складаємо у глибоку миску та крізь ситечко щільно посипаємо цукровою пудрою. Подаємо смаколики до чаю або кави.

Прості секрети рогаликів  

  • Якщо готувати рогалики на смальці з холодних продуктів, тісто виходить листкове. Якщо ж із теплих, тобто кімнатної температури, тоді пісочне і лише злегка листкове.
  • Якщо хочете отримати ніжні рогалики, про вершкове масло або маргарин забудьте. Замінити жир маслом можна. Рогалики теж смачні вийдуть, але не такі ніжні. 
  • Начинка для рогаликів може бути будь-яка – з варенням, вишнями або абрикосами, горіхами з чорносливом. Головне – не рідка, аби не витікала та не зіпсувала зовнішній вигляд рогаликів.

Джерело: fayni-recepty

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook