Родзинки та чорнослив: як легко визначити якісний та корисний продукт

Про лайфхаки правильного вибору

Родзинки і чорнослив – популярні сухофрукти, які використовують для приготування різних страв і просто їдять, як смаколики. За час виготовлення цих сухофруктів виробники розробили багато технологій, які дозволяють зберегти якість продукту. Втім, не всі виробники добросовісні.

Пропонуємо вам ознайомитися з лайфхаками, які допоможуть вам обрати правильні сухофрукти.

Чорнослив

Тут перевагу слід віддати чорносливу чорного кольору з невеликим блиском, по консистенції м'ясистому та пружному.

Коричневий колір свідчить про порушення процесу обробки. Намагайтеся уникати чорносливу з різким запахом, тому що в цьому випадку продукт схильний до впливу рідкого диму, який утворює канцерогенні речовини.

Уникайте «блискучого» чорносливу. Це говорить про вміст жировмісних речовин.

Як і у випадку із родзинками, можна провести домашню обробку чорносливу, якщо ви все-таки зіткнулися з однією з ознак неякісного продукту.

Для цього залийте чорнослив гарячою водою хвилин на п'ять, потім добре промийте проточною водою.

Родзинки

Краще віддати перевагу сортам темного кольору. Світла родзинка анітрохи не корисна. Її як такої у природі не існує.

Навіть світлий виноград при висушуванні темніє. Щоб зберегти світлий колір, виробники додають фіксатори, а це і є хімія.

Бажано при покупці родзинок розділити ягідку навпіл, щоб переконатися, що всередині немає личинок шкідників.

Якщо все-таки сумніваєтеся в якості продукту, залийте родзинки теплим молоком, потримайте хвилин 10-15, промийте водою і підсушіть. Молоко виведе із продукту шкідливі хімічні речовини.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook