Родина нарешті зробила це: На могилі Григорія Чапкіса встановили пам'ятник зі сценою і помилками? (ФОТО/ВІДЕО)

Це помітили фани

Через три роки на могилі легендарного українського хореографа Григорія Чапкіса встановили пам'ятник. У Тік-Тоці показали, який тепер вигляд має могила танцівника.

Зокрема, вона вже не занедбана як була раніше, а облагоджена.

Чапкісу, який похований на Байковому кладовищі, встановили чималий пам'ятник з граніту. Там є кольоровий портрет хореографа, сходи, що ведуть до сцени, на якій є напис:

«Танець – це життя, живіть танцюючи».

Утім, користувачі звернули увагу на дату народження та смерті Чапкіса. На пам'ятнику вказано, що танцівник народився 24 квітня, а помер – 13 липня. Утім, у місяцях припущені помилки.

Хореограф народився 24 лютого, а помер – 13 червня.

Син Григорія Чапкіса – Грег – прокоментував встановлення пам'ятника. Танцівник, який багато років живе в США, зазначив, що через відстань процес затягнувся, а також через війну, що триває в Україні. Утім, нарешті у хореографа є пам'ятник, тож серце його дітей спокійне.

- Вибач, тату, що так довго. Було важко зробити це з іншого кінця світу в країні, яку розриває війна.

 

Деякі з твоїх «друзів» та колег давали багато порожніх обіцянок, а просто хотіли від нас отримати побільше. Ми з Лілією Чапкіс втратили багато часу через це. Тепер моє серце спокійне, - прокоментував в Instagram Грег Чапкіс.

Нагадаємо, на вигляд могили Григорія Чапкіса звернули уваги навесні 2023 року. Хореографа не стало 13 червня 2021 року, а йому до того часу не встановили пам'ятник.

Тоді могила була недоглянута та занедбана.

Зауважимо, Григорій Чапкіс похований неподалік Міністра МВС Дениса Монастирського, який трагічно загинув торік під час авіакатастрофи неподалік Києва. Поруч там ще поховані четверо посадовців, які були з ним на борту.

НАГАДАЄМО

Григорій Чапкіс народився 24 лютого 1930 року у Кишиневі. В юності працював будівельником на Хрещатику, першу освіту здобув у залізничному училищі.

Танцювати почав у 10 років, а вже у 20 працював хореографом у Театрі імені Івана Франка.

Від 1955 Чапкіс виступав у складі Державного ансамблю танцю УРСР під керуванням Павла Вірського.

27 років вони працювали разом, а згодом Чапкіс відкрив власну школу танців та став суддею шоу «Танці з зірками». Це принесло йому всеукраїнську славу.

Григорій Чапкіс був 4 рази одружений, у нього двох дітей. Остання обраниця артиста була молодша від нього на 52 роки. Вони побралися торік.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook