«Робочий момент»: що відомо про «захоплення» українського літака в Афганістані

Глава МЗС Дмитро Кулеба прокоментував ситуацію

Днями ЗМІ повідомляли про захоплення українського літака в Афганістані.

Однак Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив, що на сьогодні жоден літак, який повинен був вивозити українських громадян та іноземців з Афганістану, не перебуває в чиєму-небудь полоні. Захоплення літака як такого не було, а повідомлення МЗС про це було «робочим моментом», який «розкрутили» ЗМІ.

Були загрози нашому літаку, але всі ці проблеми ми вирішили. Жоден літак, який повинен вивозити українських громадян або повинен був вивозити українських громадян та іноземців, не перебуває в чиєму-небудь полоні, під чиїмось контролем.

 

Це був один з робочих моментів, Євген (Єнін, заступник міністра закордонних справ України – ред.) про нього розповів, журналісти його підхопили, розкрутили, але як такого захоплення літака немає, – розповів Дмитро Кулеба, передає Корреспондент.net.

Крім того, глава МЗС повідомив, що перельоти з Афганістану двох цивільних літаків, якими евакуювали українців та іноземців.

Станом на зараз ми вивезли два літаки цивільних і один військовий. Військовий літак фінансується коштом державного бюджету, але це не в бюджеті МЗС, тому мені тут нема чого сказати...

 

Що стосується двох цивільних літаків, якими ми вивозили громадян, то за прольоти цих літаків Українська держава нічого не платить - ця евакуація була здійснена на рівні політичних домовленостей між Українською державою та власниками цих літаків, – додав Кулеба.

Він наголосив, що Україна продовжить повернення своїх громадян з Афганістану, поки не вивезе всіх, хто цього хоче. В Афганістані перебуває ще близько 90 українців із сім’ями.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook