Рівненський правозахисник «закликав Божий гнів» на міністерку освіти Ганну Новосад

Через намір зробити школи гендерно нейтральними

Його обурення викликала заява нової очільниці Міносвіти Ганни Новосад щодо того, що школи мають бути гендерно нейтральними.

На її думку, «одна з цінностей, яку уже впроваджує Нова українська школа – це повага до вибору іншого», однак її переконання розділяють далеко не всі.

Сергій Мусевич - правозахисник і громадський активіст із Рівного - переконаний, що Новосад свідомо вчиняє злочин проти суспільства, про що й написав на своїй сторінці у фейсбук (текст подаємо без змін – ред.):

Закликаю Божий гнів та суд на міністра освіти України Ганну Новосад. Обійнявши посаду МОУ вона відзразу ліквідувала шкільну програму «#Основа_родини» а на днях заявила, що має намір зробити все можливе для того, щоб українська школа стала гендерно нейтральним середовищем.

 

Теми #ЛГБТ та гомосексуалізма мають стати частиною шкільної освіти.

 

Як громадянин, чоловік, батько, служитель заявляю, що це свідомий злочин проти суспільства та виклик кинутий Творцю стосовно Задуму Божого- #сімя.

Додамо, що освітній курс під назвою «Основи сім'ї» в окремих українських школах ввели у вересні 2019-го - як предмет за вибором у 10-11 класах.

Це факультативний урок, на якому старшокласникам розповідають, як обрати майбутніх чоловіка чи дружину, влаштувати щасливе подружнє життя, планувати і виховувати дітей. І не тільки.

Наприкінці 2018 року Міносвіти вирішило, що такий курс «не зашкодить освітньому процесу», однак деякі батьки вгледіли у підручнику надмірну релігійність та дискримінацію і попросили нову міністерку освіти Ганну Новосад перевірити його ще раз. Спеціальна антидискримінаційна експертиза виявила у цьому підручнику низку тез, які порушують чинне законодавство України, повідомляє видання «theБабель».

Ганна Новосад, своєю чергою, в інтерв’ю «Інтерфаксу» зазначила:

Свою роботу я почала із протистояння в ситуації з курсом «Основи сім’ї». Безперечно, висновок мають давати експерти, але я теж вмію читати, і не хочу, аби в школах дітям навішували такі догми.

Нині викладання цього курсу у школах тимчасово зупинили.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook