Рівненським рибалкам: як зробити «холодильник» на березі

Згадуємо кілька перевірених методів

На Рівненщині почалась справжня спека. До того ж, у вихідний день багато рибалок їдуть на риболовлю. Головне у спеку - пам’ятати про методи так званого холодильника на березі.

Звичайно, по можливості, краще тримати весь улов у воді. Колись серед рибалок популярними були конопляні мішки. У них ховали рибу у воду.

Зараз використовують сітки-мішки з капронової нитки або тонкого шнура. У такій сажалці, опущеній на дно ріки або озера, риба житиме довго.

Ці способи добрі для тих, хто рибалить на одному місці, або рідко його змінює. А от непосидючим рибалкам варто використовувати інші добре перевірені методи.

По-перше, можете просто перекласти рибу кропивою у таких собі три поверхи.

Рибу покласти у звичайний пакет, на дно – кропиву, потім «шар» риби, потім знову кропиву.

До речі, у такому вигляді можете кинути рибу навіть в льох. Там вона взагалі добре збережеться.

По-друге, наловлену рибу можна просто закопати у вологий пісок біля самої водойми.

Перед цим рибу трохи посоліть і загорніть у чисту ганчірку.

По-третє, можна виготовити таку собі «портативну сумку».

Із рідкої мішковини.

У такій сумці риба майже не травмується і довго не висихає.

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook