Рівненщина увійшла до п'ятірки областей із найдешевшим м'ясом

Найдорожчий м'ясний кошик у столиці - його вартість становить 600 грн

А ТОП-5 областей із найнижчою вартістю м’ясного кошика складається переважно з регіонів Західної України.

Найдешевшим регіоном для любителів м’яса виявилась Тернопільська область. 6кг м’яса та м’ясопродуктів тут обійдуться в 497грн.

На другому місці - Рівненщина з 514 грн, на третьому - Буковина із 516 грн, на четвертому - Івано-Франківщина з 519 грн та замикає п'ятірку Житомирщина з 520 грн.

По кожному виду продукції ситуація виглядає так:

Яловичина. Середня по країні ціна – 125 грн за кілограм. Найдорожчі регіони: Київська область – 138 грн, Закарпаття та Київ – по 135 грн.

Найдешевшу яловичину купують донеччани – за 101 грн.


Свинина. Середня ціна в Україні – 116 грн за кілограм. У Києві та Одеській області вона коштує 126 грн, а на Тернопільщині – 107 грн.

Сало. Середньостатистична ціна в Україні – 70 грн за кілограм. Найдорожче сало у Києві – по 104 грн.

У Тернопільській області сало коштує 48 грн, у Волинській – 49 грн, у Рівненській – 50 грн.

Філе курки. Середня вартість в Україні – 92 грн за кілограм. Найдорожче воно в Кіровоградській, Сумській і Вінницькій областях – по 95 грн.  

Найменше за куряче філе сплачують на Дніпропетровщині, Рівненщині та Чернігівщині – 88 грн.

Тушка куряча. Середня ціна, за державною статистикою, – 55,2 грн за кілограм.  Найбільше сплачують в Херсонській області – 57,3 грн, найменше у Рівненській області – 53,8 грн.

Ковбаса варена 1 ґатунку. Середня вартість за підрахунками Держстату – 86 грн за кілограм. Найбільш дорога ковбаса в Запорізькій області – 97 грн.

Найбільш доступна вона в Кіровоградській області – 64 грн. 

Такі дані наводить директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook