Рівненщина увійшла до п'ятірки областей із найдешевшим м'ясом
Найдорожчий м'ясний кошик у столиці - його вартість становить 600 грн
А ТОП-5 областей із найнижчою вартістю м’ясного кошика складається переважно з регіонів Західної України.
Найдешевшим регіоном для любителів м’яса виявилась Тернопільська область. 6кг м’яса та м’ясопродуктів тут обійдуться в 497грн.
На другому місці - Рівненщина з 514 грн, на третьому - Буковина із 516 грн, на четвертому - Івано-Франківщина з 519 грн та замикає п'ятірку Житомирщина з 520 грн.
По кожному виду продукції ситуація виглядає так:
Яловичина. Середня по країні ціна – 125 грн за кілограм. Найдорожчі регіони: Київська область – 138 грн, Закарпаття та Київ – по 135 грн.
Найдешевшу яловичину купують донеччани – за 101 грн.
Свинина. Середня ціна в Україні – 116 грн за кілограм. У Києві та Одеській області вона коштує 126 грн, а на Тернопільщині – 107 грн.
Сало. Середньостатистична ціна в Україні – 70 грн за кілограм. Найдорожче сало у Києві – по 104 грн.
У Тернопільській області сало коштує 48 грн, у Волинській – 49 грн, у Рівненській – 50 грн.
Філе курки. Середня вартість в Україні – 92 грн за кілограм. Найдорожче воно в Кіровоградській, Сумській і Вінницькій областях – по 95 грн.
Найменше за куряче філе сплачують на Дніпропетровщині, Рівненщині та Чернігівщині – 88 грн.
Тушка куряча. Середня ціна, за державною статистикою, – 55,2 грн за кілограм. Найбільше сплачують в Херсонській області – 57,3 грн, найменше у Рівненській області – 53,8 грн.
Ковбаса варена 1 ґатунку. Середня вартість за підрахунками Держстату – 86 грн за кілограм. Найбільш дорога ковбаса в Запорізькій області – 97 грн.
Найбільш доступна вона в Кіровоградській області – 64 грн.
Такі дані наводить директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Радіо Трек: НОВИНИ