Рівненщину названо серед регіонів для безпечного відпочинку. За чим радять їхати до нас?
Голова Державного агентства розвитку туризму України дає поради
Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів розповіла, які маршрути приймають туристів під час війни.
Зокрема, порадила гастротури.
Українці, які наразі дозволяють собі короткі подорожі країною, що допомагають їм трохи відволіктися від того жаху, який відбувається навколо, можуть подорожувати у рамках малого Карпатського кола, де є багато господарств, що виробляють прекрасне вино та сири, - каже фахівець.
На Закарпатті є прекрасна «Дорога вина та смаку», що об’єднала близько 20 виробників вина та сиру. Всі вони наразі працюють. Тому мандрівники, які перебувають у західній частині країни, можуть свій відпочинок на природі поєднати зі знайомством з гастрономічними спеціалітетами цього регіону.
А по дорозі додому рекомендую заїхати на Рівненщину та скуштувати гастрономічну візитівку цього регіону - м’ясний делікатес «мацик», - радить Мар'яна Олеськів.
На жаль, подібна «Дорога вина і смаку» у Бессарабії у зв’язку з близькістю воєнних дій та високою ймовірністю ракетних ударів сьогодні недоступна для туристів, зазначає вона.
Та ми віримо у ЗСУ і в те, що наступного літа українці зможуть проїхатися цим шляхом і скоштувати вино та сири, які наповнені сонцем півдня України.
Джерело: РБК-Україна
Радіо Трек: НОВИНИ