Рівне згодом можна буде розібрати на «запчастини»

За допомогою спеціального «розумного» інформаційного ресурсу

У Рівному активно працюють над створенням геопорталу.

Йдеться про створення інформаційного ресурсу зі спеціальною базою даних, яка має два сервери: внутрішній і зовнішній. Останній буде відкритим, і кожен рівнянин матиме доступ до усіх зібраних даних.

А внутрішній сервер буде закритим. Ним зможуть користуватись профільні управління міськради, деякі комунальні та приватні підприємства.

Окрім того, на інтерактивній карті самовільні забудови буде видно як на долоні.

Однак на геокарті Рівного буде видно не лише забудови, каже начальник служби містобудівного кадастру Роман Тишкун:

Взагалі геоінформаційна система - це якби карта, до якої можна підключити будь-яку базу даних. Окрім того, місцева влада зможе регулювати забудову міста Рівного. Бо портал чітко визначить правила гри для усіх забудовників. Тобто маємо якусь конкретну ділянку – клікаємо на неї на карті, і вся інформація про цю землю у вас «на долоні».

 

Геопортал створюється  не тільки для нашого управління, але й для усіх комунальних служб міста. Згоду на співпрацю вже дали кілька приватних підприємств.  

 

У перспективі комунальні служби та підприємства, профільні управління та навіть соціальні служби зможуть користуватись інформацією, яку ми закладемо у інформаційний ресурс.

За словами Романа Тишкуна, існування геопорталу спростить життя людині, яка хоче придбати чи взяти в оренду ту чи іншу ділянку у Рівному.

Водночас наявність цього ресурсу з часом убезпечить місто від недобросовісних забудовників.

За словами Романа Тишкуна, міська влада нині зацікавлена у тому, щоб такий геопортал існував:

Ми презентували демоверсію геопорталу, і міський голова Рівного зацікавився. Геопортал взагалі полегшить корегування містобудівної документації.

 

Достатньо розробити Генплан Рівного у цифровому варіанті.

 

І вже з часом будь-які корегування плану будуть проходити швидко, і на це мінімум затрат потрібно буде.

Нині працівники служби містобудівного кадастру працюють над головним – визначенням меж міста та зонуванням. Не виключено, що у геокадастрі з-поміж усього рівняни зможуть побачити і зелені насадження.

У 2018 році служби містобудівного кадастру розраховують отримати понад 2 мільйони гривень з міського бюджету, щоб завершити розробку геопорталу.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook