Рівне просить у керівництва держави дати грошей на пільги та субсидії

Відбулася сесія

Збільшити видатки на пільги та субсидії просить Рівнерада у керівництва держави. Відповідне звернення депутати сьогодні ухвалили на сесії міськради.

«Звернення депутатів Рівненської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо збільшення видатків на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги», - повна назва звернення.

Як йдеться у зверненні, за 2020 рік доходи населення та видатки на соціалку зменшилися, натомість зросли тарифи.

На думку рівненських обранців для збільшення фінансування потрібно близько семи мільярдів гривень. До тексту звернення під час сесії внесли ще кілька пропозицій, а саме додали три пункти, розповідає депутат Павло Алексєвич:

Запровадити більш гнучкий механізм надання субсидій на комунальні послуги;

 

Вивчити можливість отримання газу для населення та підприємств теплопостачання з урахуванням цін, за якими газ було закачано до підземних сховищ влітку.

 

Вирішити питання щодо компенсації теплопостачальним підприємствам різниці в тарифах та можливості своєчасно встановлювати та застосовувати економічно обґрунтовані тарифи на послуги теплопостачання.

До слова, у проєкті рішення пропонувалося кошти для забезпечення цих витрат перерозподілити зі статей витрат забезпечення президента України, інших органів влади та правоохоронної системи. Однак від цього пункту у зверненні відмовилися після наради з головами фракцій.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook