Рівне відвідав посол Королівства Нідерланди. Що він нам пропонує

Цьогоріч Нідерланди інвестували в економіку Рівненської області $64 млн

Вперше з візитом до Рівного прибув Надзвичайний та повноважний посол Королівства Нідерланди в Україні Йеннес де Мол. 7 жовтня він зустрівся з очільником області Віталієм Ковалем, аби обговорити питання співпраці у різних галузях. 

Нідерланди інвестували в економіку Рівненської області $64 млн за роки незалежності нашої країни. Це друге місце серед країн-інвесторів.

Що сказав посол

Спочатку Йеннес де Мол спробував спілкуватися українською. Втім, згодом все ж перейшов на російську, адже нею володіє вільно.

Посол розповів, що об'єднує Нідерланди та Рівненщину:

– У нас багато спільних інтересів, зокрема логістика, сільське господарство, промисловість, наукова сфера та обмін студентів.

За два дні Йеннес де Мол хоче познайомитися з можливостями нашої області, аби згодом їх  розвивати.

Особливу увагу він зосередив на кліматичних змінах, які впливають на економічні зв'язки, й зауважив, що Рівненщина може зіграти для Нідерландів ключову роль.

– Тут дуже багато натуральних парків та унікальних територій. Такі візити стимулюють розуміння того, що відбувається в областях.

 

Я, як Посол, можу пояснити владі Нідерландів потенціал української економіки та водночас вплинути на міністерство закордонних справ України.

Що сказав Віталій Коваль

Перше півріччя 2021 року наша область закінчила зі зростанням на 18% взаємної торгівлі між Королівством Нідерланди та Рівненщиною.

– Спілкувалися про взаємодію у сферах освіти. Це науково-технічний парк на основі університету водного господарства у Рівному. Обговорили розвиток взаємовідносин в аграрній сфері.

 

Досвід Нідерландів в аграрному секторі вагомий, йдеться про парникові господарства, криті ґрунти. Спілкувалися про економіку, культуру, взаємодію у різних сферах.

 

Основне – це практичні кейси, які ми маємо вже в історії нашої області, - зауважив голова ОДА.

Для Рівненської області приїзд посла – це можливість виділитися серед інших регіонів:

– Коли інвестор приходить до посольства, їх цікавить, де є бізнес-клімат.

 

Наша задача, аби посольства вірили нам, бо нам є що показати.

За останніх два роки сума інвестицій іноземного капіталу у Рівненську область збільшилась удвічі. На сьогодні це $434 млн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook