Рівне розвиватимуть особливими методами: з «донорами» та потужною промоцією

Або, для чого місту «Агенція розвитку Рівного»

У Рівному відкрили нову комунальну установу – «Агенцію розвитку Рівного». Запрацює вона, як тільки міський голова підпише відповідне розпорядження.

Зі слів Олександра Третяка робота нового органу дозволить залучати в місто грантові кошти й суттєво підсилить роботу профільних управлінь:

 - Агенція стане вхідними воротами для залучення в місто численних нових програм, різного роду зовнішнього фінансування: матеріально-технічної допомоги, грантів, кредитів, в тому числі і допомагають залучати інвесторів.

 

Нова комунальна установа сприятиме реалізації стратегії Рівненської територіальної громади, розробки її секторальних програм та проектів, щодо інноваційного розвитку громади.

 

Фахівці надаватимуть аналітичну, дослідницьку, експертну підтримки цьому процесу. Крім того, ми зможемо налагодити партнерські відносини з міжнародними організаціями, містами, країнами задля залучення кращого іноземного та українського досвіду, знань, ресурсів для реалізації та фінансування цих програм.

 

Впевнений, що «Агенція розвитку Рівного» підсилить всі міські управління і вони пліч-о-пліч, в рази ефективніше, працюватимуть над позитивними змінами в місті. Якщо говорити простими словами – то це розв’язання наболілих проблем.

За словами міського голови, Агенція не буде тягарем для міського бюджету, адже, як правило, такі інституції з 2-3-го року залучають в рази більше коштів, ніж міських бюджетів вкладає в них.

А на початку у роботу Агенції вкладуть 1,5 млн гривень, каже очільниця «Агенції розвитку Рівного» Олена Хмельник (її офіційно призначать після відповідного розпорядження міського голови – авт.):

 - У штаті буде поки що три працівники: директор, бухгалтер та комунікаційний менеджер. Ключовий момент – це проєктні менеджери з досвідом. Люди повинні вміти з проєктами не лише національного, а й міжнародного рівня.

 

На функціонування агенції з заходами, подіями й витратами на штат і оподаткування на 2021 рік передбачено 1,5 млн гривень. Обсяг роботи збільшуватиметься, нам доведеться на умовах аутсорсу співпрацювати з різними фахівцями. Так вдасться залучити більше коштів від донорів.

 

Фокусуємось зараз на проєктах зі Стратегії розвитку Рівненської територіальної громади, які треба втілити першочергово. Паралельно ми запускаємо процеси по промоції міста, взаємодія з локальним бізнесом, взаємодія з кластерами та різними установами, запрошуємо до співпраці бізнес та громадський сектор.

Подібні до «Агенції розвитку Рівного» установи функціонують в багатьох містах країни, додає Олена Хмельник:

 - Досвід інших міст – позитивний. Але результат у Рівному буде за кілька років.

 

Я бачу Рівне центром де люди хочуть жити, навчатися і працювати.

 

Тобто рівняни можуть створювати можливості тут, а не виїжджати закордон.

А експерти у галузі, які були на презентації, резюмували –

успіх роботи «Агенції розвитку Рівного» залежать виключно від чітких завдань від влади.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook