Рецепт смачної домашньої ковбаси без желатину та оболонки

Із курячого м’яса

Простий рецепт домашньої курячої ковбаси, яка складається лише з курячого м'яса та спецій - без додавання желатину чи крохмалю.

Для її приготування потрібно:

  • Курячі стегна без шкіри — 600 г;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Мускатний горіх — щіпка;
  • Сіль, чорний перець — за смаком;
  • Вершкове масло — 10 г;
  • Лимонний сік — 1 ч. л.

 

Приготування:

1. Нарізати невеликими кубиками курячі стегна. Посолити, поперчити за смаком, додати подрібнений часник, вершкове масло, лимонний сік і мускатний горіх. Добре все перемішати.

2. Викласти м'ясо на харчову плівку і скрутити ковбаску, а краї - зав'язати ниткою.

Харчової плівки потрібно кілька шарів, аби вона не луснула у воді під час варіння.

Варити протягом 20-40 хвилин, а потім дати повністю охолонути й покласти у холодильник на 4-5 годин.

Також ковбасу можна запекти у печі, духовці чи навіть жаровні. Для цього потрібно взяти спеціальний рукав для запікання і скрутити м’ясо в рулет.

Зверху треба зробити проколи зубочисткою, аби рукав не тріснув під час запікання. Запікати при 200 градусах 30-35 хвилин.

3. Готовий рулет можна нарізати кільцями товщиною близько 1 см. Тонше навряд чи вийде, оскільки без желатину чи крохмалю рулет розпадатиметься.

Смачного!

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook