Рецепт смачної домашньої ковбаси без желатину та оболонки
Із курячого м’яса
Простий рецепт домашньої курячої ковбаси, яка складається лише з курячого м'яса та спецій - без додавання желатину чи крохмалю.
Для її приготування потрібно:
- Курячі стегна без шкіри — 600 г;
- Часник — 1 зубчик;
- Мускатний горіх — щіпка;
- Сіль, чорний перець — за смаком;
- Вершкове масло — 10 г;
- Лимонний сік — 1 ч. л.
Приготування:
1. Нарізати невеликими кубиками курячі стегна. Посолити, поперчити за смаком, додати подрібнений часник, вершкове масло, лимонний сік і мускатний горіх. Добре все перемішати.
2. Викласти м'ясо на харчову плівку і скрутити ковбаску, а краї - зав'язати ниткою.
Харчової плівки потрібно кілька шарів, аби вона не луснула у воді під час варіння.
Варити протягом 20-40 хвилин, а потім дати повністю охолонути й покласти у холодильник на 4-5 годин.
Також ковбасу можна запекти у печі, духовці чи навіть жаровні. Для цього потрібно взяти спеціальний рукав для запікання і скрутити м’ясо в рулет.
Зверху треба зробити проколи зубочисткою, аби рукав не тріснув під час запікання. Запікати при 200 градусах 30-35 хвилин.
3. Готовий рулет можна нарізати кільцями товщиною близько 1 см. Тонше навряд чи вийде, оскільки без желатину чи крохмалю рулет розпадатиметься.
Смачного!
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ