Рекордсмени за кількістю солі: продукти, які можна вживати тільки з обережністю

Та які насправді добові норми споживання солі

Надлишок споживання солі може мати негативні наслідки для здоров’я. Мало людей усвідомлюють скільки солі містять продукти щоденного споживання. Сольовий обмін в організмі треба регулювати, й обмежувати споживання їжі з надмірною кількістю солі.

Для дорослих добова норма споживання солі становить  не більше 6 г — орієнтовно 1 ч. л. Дітям солі потрібно вживати ще менше – від 2 до 5 г.

 

А немовлятам до року їжу взагалі не можна солити. Їхні нирки ще не повністю розвинені та не здатні нормально переробляти сіль.

Найчастіше перевищують добову норму споживання солі люди, які захоплюються споживанням переробленої продукції. Найбільше солі містять:

  • бекон;
    твердий сир;
    яловичина;
    консервація;
    солена риба;
    копчене м'ясо та риба;
    ковбасні вироби;
    фастфуд;
    хлібобулочні вироби.

Один бутерброд із сиром, ковбасою, і, наприклад майонезом, або піца з салямі, можуть містити добову норму солі. Будь-яка магазинна випічка також містить більше солі та цукру, ніж ви навіть уявляєте. А ще снеки – лідери за вмістом солі. 

Людям з гіпертонією та серцево-судинними захворюваннями, хворим з нирковою патологією, а також з ожирінням, кількість солі в раціоні потрібно суворо контролювати.

 

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook