Рецепт меду з кульбаби: смакота росте просто у вас під ногами

Не проґавте цвітіння весняних квітів

Багато хто з нас навіть не здогадується, що частини кульбаб можна вживати в їжу. Листя можна використовувати у салат, а квіти – для приготування меду.

Ділимося простим рецептом меду з кульбаб, який легко зробити в домашніх умовах.

Інгредієнти: 

  • квіти кульбаби – 400 шт,
  • цукор – 1,2 кг,
  • сік лимона та цедра – 1 шт,
  • вода – 600 мл.

Квіти необхідно збирати у сонячну погоду, коли вони повністю розкриті. Також важливо, щоб це були екологічно чисті місця.

Потім промиваємо їх у проточній воді, вливаємо воду і ставимо на вогонь, щоб вони закипіли. Через 2-3 хвилини вимикаємо, накриваємо кришкою та залишаємо настоюватися на 4 години.

Потім проціджуємо через сито, віджимаємо сік. У нього додаємо цедру, лимонний сік, цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь.

Після закипання проварюємо 40 хвилин на слабкому вогні. Іноді перемішуємо і знімаємо піну зверху.

Переливаємо отриманий мед в стерилізовані банки, герметично закриваємо кришками і залишаємо охолоджуватися за кімнатної температури.

У кульбабовому меду міститься велика кількість вітаміну С, який виконує антиоксидантну функцію, допомагає синтезу колагену, нормалізує процеси кровотворення, підвищує імунітет, а також сприяє кращому засвоєнню заліза.

Джерело: apostrophe

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook