Рецепт лінивого «Наполеона» без випічки — лише 15 хвилин на приготування

Головне дати настоятися

Смак цього десерту знає майже кожен. «Наполеон» має ніжну структуру та приємний смак. Вартість у магазині може бути високою, а щоб приготувати його вдома, потрібно виділити чимало часу, та й не факт, що все вийде. Особливо складно випікати листкове тісто.

Звичайно, можна придбати вже готове, але є ще простіший варіант.

Якщо хочете здивувати рідних та гостей, при цьому сильно не напружуючись, варто спробувати рецепт лінивого «Наполеона». Його основна перевага — не треба випікати. Ви можете обрати будь-яке печиво, вафельні коржі чи крекери.

Це може бути «Марія», «Ювілейне» і «Наполеон». Також можна взяти вже готове листкове тісто і спекти його.

Варіанти крему також можуть бути різні — від заварного до сметанного чи зі згущеним молоком.

Щоб приготувати заварний крем, потрібно:

  • 500 мл – молока,
  • 2 – жовтки,
  • 100 г – цукру,
  • 2 ст. л. – борошна,
  • ванілін.

На повільному вогні заваріть крем до густоти, постійно помішуючи. Дайте йому охолонути.

Викладіть у форму печиво, чергуючи шари крему, злегка притискаючи печиво для кращого з’єднання. Верх десерту прикрашають крихтами, тертим шоколадом, какао або подрібненими горіхами.

Готовий торт поставте у холодильник на 3 години, а  краще – на ніч.

Джерело: pmg

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook