Рецепт із кабачків, який здивує всіх. Просто, смачно та ситно

На ринку вже подешевшали овочі

Ця овочева запіканка виходить настільки ніжною, апетитною та ситною, що вам навіть не потрібно готувати на обід чи вечерю щільні закуски з м’яса.

Інгредієнти:

  • кабачки та морква - по 2 шт;
  • кефір жирний чи натуральний йогурт - 250 мл;
  • солодкий перець та цибуля - по 1 шт;
  • яйця - 3 шт.;
  • борошно - 140 г;
  • цукор - 1 ч.л;
  • сіль, перець, зелень, спеції, ароматні трави;
  • сир - 100 г;
  • сода чи розпушувач - 0.5 ч.л.

Якщо у вас молоді кабачки, тоді шкірку не прибираємо, а ріжемо кубиками. Моркву натираємо на великій тертці. Цибулю ріжемо кубиком.

Солодкий перець ріжемо шматочками. Змішуємо всі овочі.

Яйця перебиваємо віночком до однорідності, додаємо кефір або йогурт, всипаємо сіль, перець та спеції, цукор, ароматні трави, зелень та дрібно нарізаний часник додати на смак.

Всипаємо борошно з содою або розпушувачем і вимішуємо досить густе тісто.

Виливаємо тісто в овочі, перемішуємо так, щоб вони були покриті тістом.

Форму змащуємо олією і викладаємо масу, розрівнюємо.

Запікаємо при 180 градусах 30-50 хвилин.

Виймаємо, посипаємо дрібно нарізаним кропом і тертим сиром, допікаємо до розплавлення сиру.

Подаю я таку ароматну та апетитну запіканку із запеченою картоплею, відвареним рисом по-східному, спагеті.

Джерело: skarbnychka-retseptiv

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook