Рецепт «Битого скла», який готували наші мами і бабусі за часів СРСР

Торт родом із дитинства

Пропонуємо вам приготувати бюджетний рецепт ласощів, який потішить кожного. Так колись готували за часів радянського союзу. Тоді цей торт був мало не вершиною мистецтва десертів.

З цим рецептом впорається навіть недосвідчена господиня.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 65 г
  • борошно – 60 г
  • какао – 20 г
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • молоко – 40 мл
  • рослинна олія – 25 мл

Для желе:

  • желе – 4 пачки
  • сметана – 500 г
  • цукрова пудра – 120 г
  • желатин – 25 г
  • вода – 130 мл
  • молоко – 80 г

Спочатку готуємо бісквіт. Для цього охолоджені яйця збиваємо з цукром до пишної маси.

Просіюємо борошно, додаємо до нього какао та розпушувач, перемішуємо. Цю суміш всипаємо у збиті яйця й акуратно все перемішуємо зверху-вниз.

Молоко змішуємо з рослинною олією і додаємо до тіста, акуратно перемішуємо.

Випікаємо бісквіт у застеленій пергаментом формі 15 хвилин за температури 180 градусів.

Тепер готуємо желе. Розводимо три пачки желе окремо в половині кількості води, зазначеній на упаковці. Залишаємо застигати.

Желатин заливаємо водою і залишаємо на п'ять хвилин. Сметану збиваємо з цукровою пудрою, додаємо сюди нарізане на кубики желе.

Желатин розігріваємо, додаємо молоко і вливаємо в сметану. Усе перемішуємо і виливаємо на охолоджений бісквіт, ставимо в холодильник на 20 хвилин.

Зверху торт можна залити ще однією пачкою желе, залишаємо на ніч і готово!

Приємного апетиту!

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook