Пиріг із шовковиці: покроковий рецепт

Буде смачно

Час шовковиці настав, тому можна приготувати смачний десерт з цієї ягідки. Ще здавна ягоди шовковиці використовували для лікування багатьох захворювань.

Зараз же вчені впевнені — ці смачні ягоди:

нормалізують роботу травної та імунної систем;

контролюють рівень холестерину;

артеріального тиску та індексу маси тіла;

зміцнюють кісткову тканину;

знижують ризик розвитку деяких видів раку;

уповільнюють процес старіння;

зберігають здоров'я очей;

навіть покращують обмін речовин в організмі.

Для приготування пирога з шовковиці знадобиться стандартний набір продуктів для випічки. Приготування займе всього 40 хвилин.

Інгредієнти:

Шовковиця - 500 грамів.

Борошно - 300 грамів.

Яйця - 2 штуки.

Цукор - 1 стакан.

Кефір 3,5% - 1 стакан.

Розпушувач - 1 чайна ложка.

Ванілін - 1 пакетик.

Лимонна цедра - 1/2 лимона.

Цукор - 2-3 столові ложки.

Засипати в місткість борошно, ванілін і розпушувач, залити кефіром і додати цедру лимона. Все перемішати. Збити міксером яйця і цукор, додати суміш з борошном і ще раз ретельно перемішати. Збивати тісто до тих пір, поки воно не стане нагадувати густу сметану.

Змасти форму для випічки вершковим маслом і злегка присипати борошном.

Вилийте в ємність половину тіста, розкладіть шовковицю, злегка присипаючи цукром. Закрийте все іншою частиною тіста і злегка струсніть форму.

Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180-190 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.

Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook