Пиріг із шовковиці: покроковий рецепт
Буде смачно
Час шовковиці настав, тому можна приготувати смачний десерт з цієї ягідки. Ще здавна ягоди шовковиці використовували для лікування багатьох захворювань.
Зараз же вчені впевнені — ці смачні ягоди:
нормалізують роботу травної та імунної систем;
контролюють рівень холестерину;
артеріального тиску та індексу маси тіла;
зміцнюють кісткову тканину;
знижують ризик розвитку деяких видів раку;
уповільнюють процес старіння;
зберігають здоров'я очей;
навіть покращують обмін речовин в організмі.
Для приготування пирога з шовковиці знадобиться стандартний набір продуктів для випічки. Приготування займе всього 40 хвилин.
Інгредієнти:
Шовковиця - 500 грамів.
Борошно - 300 грамів.
Яйця - 2 штуки.
Цукор - 1 стакан.
Кефір 3,5% - 1 стакан.
Розпушувач - 1 чайна ложка.
Ванілін - 1 пакетик.
Лимонна цедра - 1/2 лимона.
Цукор - 2-3 столові ложки.
Засипати в місткість борошно, ванілін і розпушувач, залити кефіром і додати цедру лимона. Все перемішати. Збити міксером яйця і цукор, додати суміш з борошном і ще раз ретельно перемішати. Збивати тісто до тих пір, поки воно не стане нагадувати густу сметану.
Змасти форму для випічки вершковим маслом і злегка присипати борошном.
Вилийте в ємність половину тіста, розкладіть шовковицю, злегка присипаючи цукром. Закрийте все іншою частиною тіста і злегка струсніть форму.
Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180-190 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.
Смачного!
Джерело - lady.tochka.net
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ