Просто і швидко: мандариновий десерт, який перевершить будь-який торт (РЕЦЕПТ)

Готується в склянці, причому дуже швидко

Надзвичайно простий мандариновий десерт потребує в рази менше часу на приготування, ніж торт чи якась інша випічка. Приготувати його можна і на Новий рік, і на будь-яке інше свято, і просто, коли захочеться смачненького

В основі цього смачного десерту – ніжний вершковий мус і солодкувате мандаринове желе.

Рецептом поділились в Instagram-пабліку perchik.recept.

Інгредієнти:

  • мандарини – 700 г
  • цукор – 5 ст.л.
  • желатин – 20 г
  • молоко – 500 мл
  • маскарпоне (чи будь-який вершковий сир) – 200 г
  • ваніль

Приготування:

Мандарини чистимо і подрібнюємо у блендері, після цього – пропускаємо через сито, щоб отримати мандариновий фреш.

Переливаємо його у каструлю чи ківш із товстим дном, додаємо 2 ст.л. цукру та 10 г желатину, ставимо на вогонь, гріємо до повного розчинення цукру й желатину і вимикаємо.

Даємо схолонути і переливаємо у склянки, наповнюючи їх трохи більш як наполовину. Ставимо у холодильник – до повного застигання.

Тепер готуємо другий – вершковий шар

До молока додаємо цукор, ваніль і желатин, ставимо на вогонь й нагріваємо до повного розчинення цукру й желатину, так само не доводячи до кипіння.

Знімаємо з вогню, додаємо маскарпоне. Перемішуємо до однорідної маси і даємо трохи охолонути. Після цього заливаємо у склянку другим шаром і повертаємо у холодильник.

За бажання можемо прикрасити десерт часточками мандарина, шоколадом, корицею тощо. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook