Проста закуска з солодкого перцю: нічого зайвого, зате як смачно! (РЕЦЕПТ)
В ідеалі доведеться приготувати ще й простенький соус – із ним смак розкриється на 100%
Такі перчики можна готувати хоч щодня – виходить не дуже дорого, зате смачно, ситно і дуже швидко!
Інгредієнти:
- болгарський перець – 12 шт.
- олія – 30 мл (соняшникова чи оливкова)
- сіль – ½ ч.л.
- вершкове масло – 10 г
Для соусу:
- сметана – 300 г
- кріп – 1 пучок
- часник – 2 зуб.
- олія – 30 мл (на ваш смак)
- сіль, перець, спеції – до смаку
Приготування:
Болгарський перець треба вимити, обсушити, скласти у форму для запікання і проколоти шкірку вилкою у кількох місцях. Хвостики у перців залишаємо – чистити їх не потрібно.
Перці зверху рясно проливаємо олією і солимо.
Тоді ставимо у заздалегідь розігріту духовку й запікаємо в режимі «нижнє нагрівання» 45-50 хв при 190-200 градусах до підрум’янення, не перевертаючи.
Поки перці запікаються, готуємо соус: у сметану додаємо дрібно нарізаний кріп, чавлений часник і олію. Посолити, поперчити за смаком і все перемішати.
Готові перчики відразу змащуємо маслом.
Далі викладаємо перці на тарілку, посипаємо кропом і будь-якими спеціями на власний смак, і подаємо з приготованим соусом
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ