Проста закуска з солодкого перцю: нічого зайвого, зате як смачно! (РЕЦЕПТ)

В ідеалі доведеться приготувати ще й простенький соус – із ним смак розкриється на 100%

Такі перчики можна готувати хоч щодня – виходить не дуже дорого, зате смачно, ситно і дуже швидко!

Інгредієнти

  • болгарський перець – 12 шт.
  • олія – 30 мл (соняшникова чи оливкова)
  • сіль – ½ ч.л.
  • вершкове масло – 10 г

Для соусу:

  • сметана – 300 г
  • кріп – 1 пучок
  • часник – 2 зуб.
  • олія – 30 мл (на ваш смак)
  • сіль, перець, спеції – до смаку

Приготування:

Болгарський перець треба вимити, обсушити, скласти у форму для запікання і проколоти шкірку вилкою у кількох місцях. Хвостики у перців залишаємо –  чистити їх не потрібно.

Перці зверху рясно проливаємо олією і солимо.

Тоді ставимо у заздалегідь розігріту духовку й запікаємо в режимі «нижнє нагрівання» 45-50 хв при 190-200 градусах до підрум’янення, не перевертаючи.

Поки перці запікаються, готуємо соус: у сметану додаємо дрібно нарізаний кріп, чавлений часник і олію. Посолити, поперчити за смаком і все перемішати.

Готові перчики відразу змащуємо маслом.

Далі викладаємо перці на тарілку, посипаємо кропом і будь-якими спеціями на власний смак, і подаємо з приготованим соусом

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook