Прощавай, консервація? Чому українці масово перестають робити закрутки

Закрутки в минулому: українці відмовляються від домашніх заготівель

Все менше родин займаються домашніми заготівлями на зиму. Про це виданню «Телеграф» розповів економіст Олександр Охріменко.

Головний сигнал — провал продажів цукру: менше людей роблять консервацію, значить менше купують фрукти та овочі для закруток.

Цього року врожай був багатий: огірки, помідори, баклажани — майже всього багато.

 

Але зберігати їх якісно можуть лише деякі компанії, тому більша частина овочів швидко пропадає.

Раніше домашні закрутки були важливим каналом збуту для місцевих виробників, а тепер люди частіше купують готову консервацію. Через це аграріям доведеться шукати нові ринки збуту.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook