«Прокачані» варіанти Олів’є: два вишуканих рецепти з принципово новим смаком
Оригінальні рецепти традиційного салату – з креветками та рибою
Серед усіх новорічних салатів Олів'є займає на столі особливе місце і для багатьох – нарівні з келихом шампанського та пахучими мандаринами – є головним символом прийдешнього свята.
Якщо ви не хочете відмовлятися від традицій, але класичний рецепт вам уже давно набрид, маємо для вас чудові новини! Точніше – три нових варіації традиційного новорічного салату з оригінальними інгредієнтами.
Олів'є з креветками
У цьому випадку потрібно замінити звичайну варену ковбасу креветками, а солоні огірки – оливками. Просто? Звісно, просто! Насправді тих 100-150 грамів креветок не такі вже й дорогі
А якщо хочете, щоб смак салату був іще цікавішим, не варіть, а запікайте овочі
Інгредієнти:
- картопля печена - 100 г
- морква печена - 100 г
- зелений горошок - 100 г
- яйця - 2 шт.
- оливки - 50 г
- цибуля ріпчаста - 50 г
- креветки коктейльні - 150 г
- карі – 0,5 ч.л.
- куркума – 0,5 ч.л.
Приготування:
Наріжте овочі та яйця кубиками, а креветки та оливки розріжте навпіл. Змішайте усі компоненти, заправте майонезом і приправте.
За рахунок прянощів Олів'є з креветками буде трохи солодкуватим.
Прикрасьте салат зеленню та подавайте на новорічний стіл охолодженим.
Олів'є з червоною рибою
Олів'є чудово поєднується з червоною слабосолоною рибою. Наприклад, із лососем, сьомгою чи фореллю
Інгредієнти:
- картопля печена - 3 шт.
- морква печена - 1 шт.
- зелений горошок 100 г
- яйця відварені круто - 2 шт.
- огірки свіжі або мариновані - 2 шт.
- риба червона 300 г
- майонез – 3 ст.л.
- зелень та червона ікра – для прикраси
Приготування:
Очищені овочі, яйця та рибу наріжте дрібними кубиками, змішайте з зеленим горошком, посоліть і поперчіть, заправте майонезом і добре перемішайте. Прикрасьте салат зеленою цибулею та чайною ложкою червоної ікри.
Джерело: Апостроф
Радіо Трек: НОВИНИ