«Прокачані» варіанти Олів’є: два вишуканих рецепти з принципово новим смаком

Оригінальні рецепти традиційного салату – з креветками та рибою

Серед усіх новорічних салатів Олів'є займає на столі особливе місце і для багатьох – нарівні з келихом шампанського та пахучими мандаринами – є головним символом прийдешнього свята.

Якщо ви не хочете відмовлятися від традицій, але класичний рецепт вам уже давно набрид, маємо для вас чудові новини! Точніше – три нових варіації традиційного новорічного салату з оригінальними інгредієнтами.

Олів'є з креветками

У цьому випадку потрібно замінити звичайну варену ковбасу креветками, а солоні огірки – оливками. Просто? Звісно, просто! Насправді тих 100-150 грамів креветок не такі вже й дорогі

А якщо хочете, щоб смак салату був іще цікавішим, не варіть, а запікайте овочі

Інгредієнти:

  • картопля печена - 100 г
  • морква печена - 100 г
  • зелений горошок - 100 г
  • яйця - 2 шт.
  • оливки - 50 г
  • цибуля ріпчаста - 50 г
  • креветки коктейльні - 150 г
  • карі – 0,5 ч.л.
  • куркума – 0,5 ч.л.

Приготування:

Наріжте овочі та яйця кубиками, а креветки та оливки розріжте навпіл. Змішайте усі компоненти, заправте майонезом і приправте.

За рахунок прянощів Олів'є з креветками буде трохи солодкуватим.

Прикрасьте салат зеленню та подавайте на новорічний стіл охолодженим.

Олів'є з червоною рибою

Олів'є чудово поєднується з червоною слабосолоною рибою. Наприклад, із лососем, сьомгою чи фореллю

Інгредієнти:

  • картопля печена - 3 шт.
  • морква печена - 1 шт.
  • зелений горошок 100 г
  • яйця відварені круто - 2 шт.
  • огірки свіжі або мариновані - 2 шт.
  • риба червона 300 г
  • майонез – 3 ст.л.
  • зелень та червона ікра – для прикраси

Приготування:

Очищені овочі, яйця та рибу наріжте дрібними кубиками, змішайте з зеленим горошком, посоліть і поперчіть, заправте майонезом і добре перемішайте. Прикрасьте салат зеленою цибулею та чайною ложкою червоної ікри.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook