Проґавили сезон: вчені довели, що одна з ягід може повернути зір

А більшість вважали її зовсім не корисною

Антиоксиданти та поліфеноли, що містяться в фруктах та ягодах, можуть покращити зір. При цьому особливо ними насичений – виноград. Ця ягода здатна покращити зір, впевнені сінгапурські вчені. Саме ці речовини допомагають тримати тонус кровоносних судин, а це серед іншого сприяє зміцненню серцево-судинної системи.

Антиоксиданти у винограді протидіють окислювальним процесам. А саме окислення провокує низку серйозних захворювань, у тому числі діабет, патології серця та судин, навіть рак. Негативно окислення позначається й на здоров’ї очей.

Йдеться про окислювальний стрес. Стан очей різко погіршується через накопичення кінцевих продуктів глікування та зменшення оптичної густини макулярного пігменту (MPOD).

Вчені припустили, що дія винограду, що виявляється у боротьбі з вільними радикалами, може покращити гостроту зору. Вони провели 16-тижневий експеримент, у якому добровольцям однієї групи давали порошок, витягнутий із винограду. Інша група була контрольною та отримувала плацебо.

Після закінчення спостережень провели виміри MPOD та інших показників зору. У групи, яка споживали виноградний порошок, всі показники якості зору були значно вищими, ніж в інших учасників.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: Т4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook