Продукт, що запобігає руйнуванню суглобів. Лікарі рекомендують 

Це простий і давно відомий овоч, який влітку стане доступнішим 

Існує простий та доступний овоч, користь якого для організму важко переоцінити. Багато хто любить його за смак, але далеко не всі знають про його надзвичайні властивості — зокрема, здатність захищати суглоби від руйнування.

Мова йде про броколі — різновид капусти, яку активно рекомендують дієтологи та гастроентерологи.

Чому броколі варто додати до раціону?

У складі броколі міститься цінна речовина — сульфорафан. Саме вона допомагає:

  • запобігати руйнуванню суглобів;

  • зменшувати запальні процеси в організмі;

  • блокувати ферменти, які провокують руйнування хрящової тканини.

Броколі у дієтах

Фахівці наголошують: практично кожен збалансований план харчування містить у собі броколі. Це пов’язано не лише з високим вмістом клітковини та корисних мікроелементів, а й з наявністю сульфорафану.

Додаткові переваги:

  • Сульфорафан сприяє підвищенню рівня тестостерону, що важливо для підтримки м’язової маси та загального тонусу організму.

  • Також він допомагає боротися з відкладенням зайвого жиру.

  • Крім того, регулярне вживання броколі підтримує здоров’я серцево-судинної системи та зміцнює імунітет.

Вітамін С та боротьба зі стресом

Не варто забувати й про те, що броколі багата на вітамін С. Цей вітамін сприяє зниженню рівня кортизолу — гормону стресу. Завдяки цьому організм легше адаптується до навантажень і підтримує стабільний психологічний стан.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook