Про «Шубу» і не згадаєте: смачна закуска з оселедцем, після якої гості оближуть тарілку

Набагато смачніше, ніж традиційний салат

Мабуть, немає господині, яка б не знала, як готувати вінегрет або «Шубу». Ці салати знайомі нам з дитинства. Вони були символами свята. До речі, свою назву ця страва отримала завдяки технології покрокового укладання інгредієнтів один на одного.

Ми настільки звикли до класичного рецепта цих салатів, що іноді хочеться щось подібного, але незвичайного. І такий рецепт є! В ньому разом чудово і гармонійно поєднані два салати, улюблені з дитинства, пише smachne.menu.

Інгредієнти:

  • Оселедець – 200 г
  • Буряк – 200 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Картопля – 200 г
  • Морква – 100 г
  • Огірок маринований – 100 г
  • Цибуля червона – ½ головки
  • Яблуко кисле – 1 шт.
  • Сіль, перець – на смак

Оселедець чистимо від шкірки, видаляємо хребет та кістки. Обов’язково спробуйте шматочок оселедця, щоб зрозуміти, наскільки він солоний. Якщо солі недостатньо, можна додати трохи і дати постояти хвилин 10-15, щоб риба добре просоліла. Для зручності можна брати вже готове філе оселедця. Нарізаємо оселедець дрібними кубиками.

Буряк, яйця, картоплю, моркву відварюємо. Огірок, яйця і овочі нарізаємо кубиками.

Змішуємо всі продукти, додаємо подрібнену цибулю, кисле яблуко і заправляємо майонезом та спеціями.

Насолоджуйтеся смачною і корисною стравою!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook