Приставили пістолет до шиї: Ніколас Карма заявив про напад у Полтаві

Це були працівники місцевого ТЦК 

Напередодні львівський блогер Ніколас Карма працював у Полтаві. Традиційно знімав ТікТок рубрику «Скільки коштує ваш look?».  

Карма у своєму   Instagram зазначив, що чув голоси чоловіків, які збиралися його спровокувати. Тож коли чоловіки підійшли до Ніколаса Карми, він відмовлявся від розмови. Але чоловіки спитали, про ставлення блогера до ЗСУ.

У відповідь я мовчав. Вони далі знімали мене і мого оператора. Я сказав про свою позицію, що кожен повинен бути в армії, або для армії. Але їм цього стало замало. Мій оператор перепідключав тоді апаратуру і, на жаль, цих моментів він не зняв, — додав блогер.

Тож аби мати докази, блогер згодом зі своїм оператором підійшов до чоловіків.

Коли я підійшов до цієї людини, я хотів, аби вона показала своє обличчя на мою камеру. Але його друг підбіг до мене ззаду та приставив мені до шиї пістолет. Також він погрожував пістолетом очевидцям, людям, які там були, я їх не знаю, — розповів Ніколас Карма.

Підписники Ніколаса Карми у коментарях зазначали, що згадані чоловіки - є працівниками ТЦК. 

За матеріалами Суспільного, блогер до правоохоронців не звертався. Але поліція зареєструвала відео, яке Ніколас Карма виклав на своїй сторінці. Зараз слідчі проводять перевірку  причетних до інциденту людей. По завершенню ухвалять відповідне рішення.

Водночас у коментарях до відео, люди вказали, що чоловік який провокував Карму - схожий на представника ТЦК Олександра Логвиненка. Речник Полтавського обласного ТЦК та СП зазначив, що згадана особа справді 5 жовтня перебувала у місті, і проводила час з своєю сім'єю. 

Він помітив чоловіка, який підходив до жінок та задавав їм різні провокативні питання. Своєю чергою, він також вирішив підійти та задати два простих питання – ставлення до ЗСУ та до військової служби. При цьому він повідомив, що є офіцером ЗСУ. На відео це все є. Потім він відійшов. Ніякого конфлікту з боку офіцера не було. Але блогер підбіг до нього зі спини, вхопив за плече та почав конфліктувати відверто, застосовуючи при цьому заходи фізичного впливу, — повідомив речник.

Речник ТЦК заперечує факт наявності зброї у керівника ТЦК.І за його словами предмет схожий на пістолет був у іншого громадянина, який з’явився в кадрі лише після  застосування сили до офіцера ЗСУ.

Правоохоронці вже перевірили цей предмет – це не був бойовий пістолет і загрози життю та здоров’ю блогеру не було взагалі, — каже речник ТЦК.

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook