Приберіть це зі свого холодильника: експерти назвали найнебезпечнішу рибу

Через високий вміст речовин, які впливають на пам'ять та можуть викликати серйозне отруєння

Рейтинг найбільш шкідливої риби очолює макрель. Хижа риба накопичує найнебезпечнішу для людини ртуть, яка є в морській воді, забрудненій промисловими викидами. Щоб не ризикувати здоров'ям, таку рибу краще не їсти.

Накопичує в собі ртуть і тунець. Ця риба харчується дрібнішими морськими мешканцями. Ртуть у тунці може викликати проблеми з пам'яттю та концентрацією, провокувати розвиток депресії та тривожних розладів.

Найбільш чутливими до впливу ртуті є вагітні жінки, а також маленькі діти, оскільки ртуть може несприятливо впливати на мозок і нервову систему дитини навіть під час внутрішньоутробного розвитку.

 

При цьому неврологічні захворювання, спровоковані отруєнням ртуттю, можуть виявлятися за роки.

Не більш як раз на тиждень можна їсти форель, дораду, сибас та коропа.

А такі види риб як річкова форель, лосось, морський окунь, оселедець, креветки, краби, устриці та анчоуси можна їсти, не побоюючись за здоров'я, кілька разів на тиждень.

Джерело: РБК - Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook