Повільно зникатимуть у морі: Які міста підуть під воду, якщо розтануть всі льодовики (ВІДЕО)

Вчені спантеличили відкриттям

Глобальне потепління спричиняє стрімке танення льодовиків по всьому світу.  Вчені підрахували, якщо весь лід розтане, то рівень світового океану підніметься на понад 65 метрів. У результаті це спричинить справжню катастрофу.

Багато європейських міст, таких як Брюссель і Венеція, опинилися б практично під водою. Схожа ситуація буде і в Африці та на Близькому Сході.

Мільйони людей в таких містах, як Мумбаї, Пекін і Токіо будуть змушені переїхати вглиб континенту. Південна Америка попрощається з Ріо-де-Жанейро та Буенос-Айрес. У США повільно  зникатимуть у морі Х'юстон, Сан-Франциско та Нью-Йорк, не кажучи вже про весь штат Флорида.

Глобальне потепління вже відчувається в усьому світі, зокрема в Україні. Деякі вчені вважають, що з роками температура повітря лише підвищуватиметься. Втім, кандидат географічних наук, фахівець із фізики атмосфери та геокосмосу Денис Пішняк переконаний в іншому:

Найближчі роки можуть бути спекотними, а потім кілька наступних – прохолодними, і так це все «коливатиметься туди-сюди ще неодноразово», – зауважив Денис Пішняк.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook