«Потрібно бігти у пункти вакцинації»: на Рівненщину йде нова хвиля захворюваності на COVID-19 (ФОТО)

Медики наголошують на важливості вакцинуватися

На Рівненщині зростає кількість інфікованих коронавірусом.

За останню добу в області зафіксували 29 нових випадків, що майже вдвічі більше, ніж днем раніше, повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Водночас головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов зауважив, що після липневого зменшення показників захворюваності до мінімуму, в Україні почала зростати кількість інфікованих.

Ми входимо у фазу зростання,  а це означає, що найближчі 2-3 тижні будемо мати немаленьке навантаження на медичну систему.  Прогнозувалося, що таке буде на початок осені, проте ми бачимо, що проблема виникне вже у другій половині серпня, – повідомив Роман Сафонов.

У зв’язку з цим головний санітарний лікар закликав мешканців Рівненщини якомога швидше вакцинуватися.

Не потрібно слухати експертів, які говорять, що більшість перехворіла і проблем не буде. Вакцинуватися треба. Раніше медики просили приходити в центри масової вакцинації, але зараз вже потрібно бігти у пункти вакцинації.

 

Ми відкладаємо на потім найважливіші речі в нашому житті – це наше здоров’я. Тому тим, хто ще не отримав щеплення, потрібно завтра чи післязавтра це зробити, – наголосив Роман Сафонов.   

Закликає щепитися і координаторка з вакцинації Олена Гандзюк. Вона нагадала, що через новий штам коронавірусу, який складніший, варто вчасно захистити себе та запобігти виникненню більш серйозних ускладнень.  

Іде наступна хвиля ковіду і це одна із закономірностей епідпроцесу. З’явився новий штам коронавірусу, який характеризується гіршим перебігом і великою кількістю ускладнень. Це набагато гірший вірус, ніж було до того, адже перші причини для госпіталізації можуть з'явитися вже на 3-4 день після зараження.

 

Вакцинація – єдиний ефективний метод упередження захворювання. Якщо людина все ж заражається, то відсутні випадки тяжкого перебігу та ускладнень. Я вже не кажу за смертність. Єдина наша ціль – це менше ускладнень і менше смертей, – зауважила Олена Гандзюк.

До слова, за словами Сергія Подоліна, на Рівненщині найбільшу кількість щеплень, а це понад 4 000, на сьогодні зробили у діагностичному центрі, 2 000 – центрі вакцинації на базі драмтеатру, понад 1000 – у Дубні, відстає на сьогодні Сарненський район. А от Вараський район посилив темпи проведення вакцинації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook