Поширена помилка: Яку гречку треба варити, а яку можна просто запарити

Візьміть на замітку

Більшість круп, серед яких і гречка, ми звикли залити певною кількістю води й варити до повного википання рідини. Однак це не завжди працює.

Наприклад, звичну темну гречану крупу, яка проходить первісну обробку і потрапляє на прилавки майже готовою, можна просто залити окропом, накрити кришкою і зачекати. В гречку вбереться вода і вона буде готовою до споживання.

Цей спосіб має багато переваг, адже гречана каша таким способом виходить розсипчастою і дуже смачною.

Цікаво, що таку крупу можна навіть заливати холодною водою, бульйоном чи соком. Залиште її на ніч під кришкою, і на ранок все буде готово.

Обов’язково потрібно варити необроблену гречану крупу. На вигляд така крупа білого або зеленого кольору. Найчастіше її можна знайти на ринку.

Каша з цієї крупи має в’язку консистенцію. Її дуже смачно додавати в суп.

Джерело: РБК-Україна

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook