Попри користь, частині українців слід триматися якомога далі від петрушки

А крім того, важливо знати де саме виросла корисна зелень

Експерти вважають петрушку практично унікальною зеленню, адже вона містить вітаміни:  B, A, PP та E.

В листі є залізо, фосфор та магній. Петрушка на відмінно спрацьовує зі шкідливими бактеріями. Вона містить органічні кислоти та ефірні олії, а вітаміну С у її складі більше ніж у лимонах. 

До корисних властивостей петрушки можна зарахувати:

  • При регулярному вживані вона зміцнює імунітет
  • Працює як антисептик й буквально нищить шкідливі бактерії в організмі
  • Ефірні олії у складі петрушки сприяють виведенню мокротиння 
  • Чудовий засіб для профілактики сезонних хвороб та навіть групу 
  • Регулює метаболізм в організмі
  • Нормалізує сон та пришвидшує відновлення нервової системи 
  • Петрушка здатна навіть зменшити больові відчуття. 

Втім, споживати петрушку можна не всім. Зелень має протипокази. 

Її не рекомендують людям які мають хвороби сечового міхура. Петрушка має надто сильно виражену сечогінну дію. 

Для здорових людей не корисно вживати петрушку яка виросла в неналежних умовах, як от поблизу промислових підприємств чи біля дороги. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook