Помста за Томос Україні: РПЦ навертатиме папуасів у православ'я

Та інших азійців

Священний Синод Російської православної церкви розширив сферу її пастирської відповідальності на такі держави, як Східний Тимор і Папуа - Нова Гвінея. Про це повідомляє російський "Interfax".

На засіданні у вівторок Синод ухвалив включити ці країни в Сінгапурську єпархію азійського екзархату РПЦ, який був заснований в кінці 2018 року в відповідь на дії Константинополя на Україні, де всупереч бажанню канонічної церкви була створена паралельна церковна структура.

Таким чином, місія РПЦ серед папуасів стане відлунням подій на Україні, що почалися два роки тому. До цього в православному світі негласно вважалося, що Константинопольський патріархат має право на піклування над усіма православними в діаспорі.

Обидві країни, де РПЦ планує відтепер розвивати свою діяльність, до сих пір не були об'єктом інтересу православних місіонерів. Так, Східний Тимор є однією з двох католицьких країн Азії (поряд з Філіппінами). Католики тут становлять близько 98% жителів, протестанти - 1%, мусульмани - 1%.

Значна більшість жителів Папуа - Нової Гвінеї також вважають себе прихильниками християнства: згідно з переписом 2000 року, це 96% жителів країни, серед яких близько чверті - католики, п'ята частина - лютерани, є також трохи адвентистів, п'ятдесятників і англікан.

При цьому багато папуаси поєднують християнську віру з традиційними віруваннями корінних народів.

Раніше в азійський екзархат РПЦ вже були включені Сінгапур, В'єтнам, Індонезія, Камбоджа, КНДР, Південна Корея, Лаос, Малайзія, М'янма, Таїланд і Філіппіни.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook